Μια φορά κι έναν καιρό

Εν έτη 1948 στην Ξάνθη και στην οδό Γεωργίου Σταύρου 14 υπήρχε ένα ζυθεστιατόριο ονόματι "ΘΕΣΣΑΛΙΑ". Τον καιρό εκείνο η κουζίνα έβγαζε μόνο έτοιμο σπιτικό φαγητό όπως φασολάδα, καπαμά, μπάμιες ιμάμ, μουσακά, λαχανιά, τας κεμπάμπ, κεφτεδάκια και διάφορες άλλες γεύσεις κυρίως Θρακιώτικες. Από τη "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Βασιλιάς Κων/νος, ο Γεώργιος Παπανδρέου (γέρος), ο Κωστής Στεφανόπουλος, Παναγής Τσαλδάρης, Αλέξανδρος Μπαλτατζής.

Όπως σ΄όλα τα παραμύθια, έτσι και σ΄αυτό πέρασε ο καλός πρίγκιπας (ο συχωρεμένος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ) και μεταμόρφωσε με το πέρασμα του την οδό Γεωργίου Σταύρου σ΄ενα καταπληκτικό πεζόδρομο (1997)...

...Έτσι κάπου εδώ ξεκινάει και η ιστορία της μικρής Πριγκίπισσας -Ταβέρνας "Τα Φαναράκια" που έγινε ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ. Το 1997 στις 2 Μαΐου ξεκινάει να επαναλειτουργεί με καινούργια ονομασία ΤΑΒΕΡΝΑ - ΟΥΖΕΡΙ "ΤΑ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ" με τρία άτομα προσωπικό συν την οικογένεια Μιχαλακίδη.
Τον Ιούλιο του 2000 συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός, κάηκε ολοσχερώς ύστερα από πυρκαγιά που προκλήθηκε από το φουγάρο της κουζίνας.

Ευτυχώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης με μεγάλη επιτυχία εμπόδισε την εξάπλωση της φωτιάς σ΄όλο το τετράγωνο. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2000 (σε χρόνο ρεκόρ, χάρη στη ΔΟΜΙΚΗ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε.) επαναλειτουργεί πλήρως ανακαινισμένη από τις βάσεις του, σε ένα πανέμορφο χώρο. Το προσωπικό σήμερα είναι 9 (εννέα) άτομα για την δική σας τέλεια εξυπηρέτηση. Η κουζίνα είναι πλέον φημισμένη πανελληνίως, οι μεζέδες μένουν αξέχαστες στον επισκέπτη.

Gallery